İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Yaz Lastikleri Ne Zaman Takılmalı?

Ülkemizde son dönemlerde lastiklere verilen önem biraz daha arttı bunun en büyük nedenlerinden biri devletimizin bu konuya müdahil olmasıdır. Lakin yeterli değil. Lastikler can ve mal güvenliğimiz açısından çok önem arz etmektedir. Basite alınacak bir konu değil. Kimisi sadece aracın çekiş yönündeki lastikleri değiştirmeyi tercih ediyor. Bu da tamamen yanlış bir algıdır. Yazlık olsun kışlık olsun 4 lastiğin tamamı yazlık ve kışlık olarak değiştirmelidir.     

Ulaştırma Bakanlığının 2012 yılında yürürlüğe koyduğu yönetmelik uyarınca zorunlu kış lastiği uygulaması başlatılmıştı. Yönetmelikte geçen ceza uygulamaları bazı araçlar için kısıtlı tutulmuştu. Aralık ayında takılması zorunlu kış lastikleri yönetmeliğe göre 1 Nisanda çıkartılmalı. Tabiki tarihleri hava şartlarına göre kısaltma ve uzatma hakkı Ulaştırma Bakanlığına bağlı. İstediği zaman bu süreyi uzatabilir ya da kısaltabilir. 

Kış lastikleri zamanında değiştirip yaz lastiklerinizi takmazsanız kış lastikleri kendi özelliğini kaybeder ve bir daha ki kış aylarında hiçbir işinize yaramaz. Bundan daha öte kış lastiklerinizin özelliğini kaybettiğinin farkına varmadan kullanmaya başlarsanız istenmeyen kazalara yol açabilirsiniz. O bakımdan yazın yaz lastikleri kışın kış lastikleri kullanılmalı.

Yaz aylarına girmeden önce mevcut yazlık lastiklerin kontrolleri yapılmalı eğer yaz lastikleri yıpranmamış ve özelliğini kaybetmemişse kullanılmaya devam edilmeli. Eğer ki lastikleriniz yıpranmış ise can ve mal güvenliğiniz için derhal yeni lastik almanız gereklidir.


Etiketler: Yaz Lastikleri Ne Zaman Takılmalı