İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Yakıt Uyarı Işığı Yandıktan Sonra Kaç Km Yol Gidilir?

Araba hareket ederken gösterge panelinde sarı bir ikaz lambası yanması durumu yakıtın azaldığını göstermektedir. Böyle bir durumda sürücüler Yakıt Uyarı Işığı Yandıktan Sonra Kaç Km Gidilir şeklinde düşünmektedir. Yeni yeni araç kullanmaya başlayan kişiler için bu durum oldukça korku dolu anlara sebep olabilmektedir. Araçlarda yakıt ikaz lambası yandıktan sonra tahmin edilenden daha uzun gitmek mümkündür.    

Yakıt Uyarı Işığının Yanmasından Sonra Ne Kadar Yol Gidilebilmektedir?    

Yakıt ikaz lambası yandıktan sonra ne kadar daha gidilebileceği aracın marka ve modeline göre farklılık göstermektedir. Ancak ikaz lambası yandıktan sonra ortalama 30 ile 50 km arasında yol gitmek mümkündür. Bu nedenle araç yakıt lambası yandıktan sonra panik yapmaya gerek yoktur. Fakat yakıt ikaz lambası yandıktan sonra en yakın benzin istasyonuna giderek benzin almanız doğru bir hareket olacaktır.

Daha küçük model araçlarda ikaz lambası yandıktan sonra daha uzun yol gitmek mümkündür. Böyle araçlarda ortalama 80 ile 115 km yol gidilebilmektedir. Fakat büyük model araçlarda yakıt ikaz lambası yandıktan sonra en fazla 35 ile 80 km arasında gidilebilmektedir. Bazı araçlarda yakıt tasarrufu bulunmaktadır. Bu tarz kamyonlarda yakıt ikaz lambası yandıktan sonra 100 km yol gitmek mümkün olur.   

Yakıt Lambası Yandıktan Sonra Aracı Sürmeye Devam Etmek doğru Mudur?    

Böyle bir durum ile karşılaşmanız halinde panik yapmadan bir benzin istasyonunuza doğru aracı sürmeniz gerekir. Ancak aracınızda iyi bir yakıtınız bulunması çok önemlidir. Böyle bir durumda uzun süre aracı sürmeniz halinde yakıt tamamen biterek mahsur kalmanız gibi can sıkıcı durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Araçlarda kaliteli yakıt kullanılmadığı zaman yakıt tankında zaman içerisinde bir takım bozulmalar olabilmektedir. Korozyon bu gibi bozulmaların başında gelir. Yakıt tankında bu tarz deformasyonların olması halinde tankın mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Yakıt tankının içinde bulunan bir takım atıklar tank içinde bulunan yakıt azaldığı zaman gün yüzüne çıkarak araçtaki farklı parçalarında bozulmasına sebep olabilmektedir.   

Yakıt Lambası İle İlgili doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?    

Pek çok insan yakıt lambası yandıktan sonra en fazla 40 km gidebileceği ile ilgili yanlış bir bilgiye sahiptir. Çoğu arabada yakıt seviyesinin düşmesinin ardından ne kadar yol gidilebileceği ile ilgili gösterge yer almaktadır. Ancak bu göstergelerin gösterdiğinden daha uzun yol da gitmek mümkündür.    

Yakıt ikaz lambasının yanmasının ardından arabayı sürmeye devam etmek motorun anormal bir şekilde ateşlenmesine neden olmaktadır. Bu durum arabada katalitik konventörün arızalanmasına neden olabilmektedir. Böyle bir durum olduğu zaman en kısa sürede araca yakıt eklenmesi gerekmektedir.    

Benzin Lambasından Sonra Kaç Km Gidilebilir?    

Benzin lambasının yanmasının ardından belli bir süre araç sürülmeye devam edilebilmektedir. Bu uyarı lambası aslında benzinin bittiğini değil azaldığını göstermektedir. Bu uyarı lambası araca mümkün olan en kısa sürede benzin alınması için sürücüyü uyarmaktadır.  

KolayFilo Araç Kiralamadan kolay bir şekilde araç kiralayabilirsiniz. Yıllık Araç Kiralama ya da Uzun dönem araç kiralama seçenekleri de bulunmaktadır. Bireysel ya da kurumsal araç kiralama seçenekleri de bulunur.


Etiketler: Yakıt Uyarı Işığı Yandıktan Sonra Kaç Km Yol Gidilir?