İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Trafikte Kaza Sonrasında Yapılması Gerekenler

Araç kullanmak; araç sahipleri için büyük kolaylık ve zaman tasarrufu olurken bazen beklenmedik bir takım olumsuzluklara maruz kalabilmek mümkün olabilmektedir. Kaza yaptığınız bir durum bu örneklerden biridir. Bu yazımızda ‘Kaza Yaptığınız Durumda Yapmanız Gerekenler Nelerdir?’ başlığını inceleyeceğiz.

Aracınız ile trafiğe çıktığınız zaman aslında olası tüm durumları kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle trafiğe çıkmadan önce risk yönetimini ve stres kontrolünü yapmayı ihmal etmemelisiniz. Birçok araç sahibi ufak çaplı kazalarda bile heyecan anında birçok şeyi karıştırıp ne yapması gerektiğini bilememektedir.

Trafikte kaza anında ve sonrasında yapılması gereken püf noktaları hatırlatacağız. Eğer ki kaza sonrasında karşı tarafta meydana gelen maddi bir hasar varsa mutlaka birkaç önemli adım atmamız gerekiyor. Bunun nedeni kusur ve durum tespitinin sağlanmasıdır. Kusur sizde ise farklı bir yol, karşı sürücüde ise farklı bir yol izlenmesi gerekir. Araç ruhsatlarında yer alan kaza tesbit tutanağı ise sigorta şirketine sunulması içindir. Dolayısıyla maddi bedelin kaza durumunda karşı taraftan alınması gerekecektir.

Kaza sonrasında incelenmesi gereken en önemli evrak kaza tesbit tutanağıdır. Dolayısıyla tarafların aynı anda bu tutanağı bulundurması ve doldurması gerekir. Lakin kaza sonrası kusurun kimde olduğu tesbit edilemediyse bulunduğunuz bölgedeki trafik polis ekibi (Alo 155) veya Jandarma (Alo 156) yardım istemeniz gerekir.

Kaza Tesbit Tutanağı’nın tutulmaması gereken bazı durumlar;

•    Taraflardan biri ehliyetsiz araç kullanıyorsa,

•    Taraflardan bir sürücünün yaşı küçükse,

•    Alkol ya da Uyuşturucu madde kullanımında,

•    Akli dengesi ile ilgili şüpheli bir durum varsa,

•    Kazaya karışan araçlardan herhangi biri kamuya ait ise tutanak tutulmasına gerek yoktur.

Ülkemizde bu ve bunun gibi çeşitli kaza durumlarına şahitlik etmemiz mümkündür. Bilinçli tüketici olmanın özellikle araç sahiplerinin bu noktada bilgilenmesi ve bilinç edinmesi trafik kurallarına riayeti için önemlidir.
KolayFilo Araç Kiralama hizmeti ile araç sahibi olmak isteyen kişiler ister Bireysel ister Kurumsal olarak araç kiralama şansınız olduğunu bilmelisiniz. Uzun vadeli ihtiyaçlarınız için Yıllık Araç Kiralama veya Uzun Dönem Araç Kiralama hizmetlerinden yararlanılması mümkün olacaktır.
 


Etiketler: Kaza Sonrası Yapılması Gerekenler