İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Stajyer Ehliyetliler Araç Kiralayabilir mi?

Yapılan son düzenleme neticesinde artık ehliyetlerin doğrudan verilmediğini bunun yerine sürücülerin belli bir yıl deneme kapsamında stajyer olarak isimlendirildiklerini biliyoruz. Ancak bu yayalara ve bir takım sürücülere kendini daha güvende olma hissi verirken diğer taraftan da aracı olmayıp ta stajyer olan ancak araç kiralama hizmeti almak isteyenlerinde kafalarına acaba stajyer kişilerin araba kiralayıp kiralamayacağı sorusunun akıllarına takılmasına neden oluyor. Binlerce insanın merak ettiği bu sorunun yanıtını size detaylarıyla verelim.

Stajyer Ehliyet Nedir?

Bu uygulama yeni çıkarılmıştır ve bundan sonra ilk kez ehliyet alacak bir kişinin 2 yıl boyunca deneme sürücü konumunda olması durumudur. Bir nevi sürücülük uygulama sınavı da demek yerinde olacaktır. Biraz daha anlaşılır olursak ehliyetli kişi için uygulamalı bir test denebilir. Burada ince bir ayrıntı vardır. Örneğin bu iki yıllık süre içerisinde ehliyetini yeni almış kimse trafiğe çıkmayarak bu testi sorunsuz bir şekilde geçebilir.  Önceki yıllarda verilen ehliyetlerde sürücü adayı sınavdan başarılı puan almış ise ve direksiyon sınavını da geçmiş ise o zaman doğrudan ehliyeti alıp sorunsuzca trafiğe çıkabiliyordu. Yeni düzende ise aynı yol denenmiş oluyor ve sonrasında 2 yıl daha gözetim altındasınız demektir.  Bu iki yıl boyunca sizden beklenen alkollü araç kullanmamanız, kırmızı ışığı 3 kez ihlal etmemeniz gibi bir takım kurallar.  Bu durumları ihlal etmemeniz halinde 2 yıl sonunda asıl ehliyetinizi alabiliyorsunuz.

Stajyer ehliyet uygulaması 1 Ocak 2016 yılından bu yana devreye girmiş durumda.

Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi?

Burada üzülerek belirtmek gerekiyor ki siz bir stajyer sürücü iseniz o zaman araç kiralayamıyorsunuz çünkü araç kiralama kanununda 2 yıllık ehliyeti olmayan kişilerin araç kiralayamayacakları gibi bir madde söz konusudur.  Bununla birlikte 25 yaşını doldurmamış ise o zamanda araç kiralayamıyorsunuz.  Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor.  Bu konu tüm araç kiralama firmalarında olduğu gibi bizde de aynı geçerliliktedir.

Eğer şartları karşılıyorsanız sizde firmamızdan teklif al abilirsiniz.


Etiketler: Stajyer Ehliyetliler Araç Kiralayabilir mi