İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Kış Lastikleri Nasıl Saklanmalıdır?

Her yıl belli bir dönem içerisinde araçlarımızda kış lastiklerini zorunlu olarak kullanıyoruz ancak Nisan ayından itibaren de yazlık lastikler yeniden kullanılmaya başlanacak. Ancak buradaki önemli noktalardan bir tanesi aracınızdan çıkarmış olduğunuz kışlık lastiklerinizi nasıl saklayacağınızdır. Çünkü bu lastiklerde depolama ve saklama koşullarlı aynı zamanda lastiğin ömrünün de uzamasında önemli bir yol oynuyor.  Mevsim geçişlerinizde doğru bir şekilde saklamadığınız da size bunun kaybı maliyet anlamında ciddi oluyor.

Peki, kış lastiklerinizi hangi koşullarda saklamanız gerekiyor.

Lastiği sakladığınız yerin serin olması gerekir. Genelde lastikçilerin lastik otel şeklinde hizmetleri vardır ancak burada önemli olan konu lastiklerinizi nasıl bir ortamda sakladıklarıdır. Deponun zaman, zaman havalandırılması da önemlidir.

Lastikler hiç bir şekilde doğrudan güneşle temas etmemeli bu nedenle de kapalı bir alan olması önemli.

Lastiğiniz su borularıyla ya da herhangi bir şekilde ısı kaynağı veren bir madde ile temas etmemesi gerekir.

Lastiğinizi sakladığınız yerde ozon kaynakları olmamalıdır. Örneğin elektrik motoru, akü, fotokopi makinesi gibi.

Lastiklerinizi dönemsel olarak yerinden hareket ettirmelisiniz bu şekilde rotasyonu da sağlamış olursun.

Deponun sıcaklığı eğer ki 35 derecenin hatta 25 derecenin de altında olması gerekir. Bunun üzerindeki bir depo sıcaklığında ise lastiklerinizin sürekli olarak alt üst yapılması gerekir. Bunu yapmazsanız lastiğinizin kalitesini düşürür bozulmalara neden olabilirsiniz.

Uzun süreli depolama

Uzun süreli depolama yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konu yanakların zarar görmemesidir. Bu nedenle de lastiklerin dikey konumda olması gerekir. Yerden yüksekte tutmanız daha yararlı olacaktır. Bunun için lastiklerin 10 cm yukarıda kalmasını sağlamalısınız yani rafa koymak en etkili saklama şeklidir.

Kısa süreli depolama

Kısa süreli depolamada süre 1 ayla sınırlıdır. Bu süre içerisinde lastikleri üst üste koymanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ya da rafta istifleyebilirsiniz.


Etiketler: Kış Lastikleri Nasıl Saklanmalıdır