İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Kiralamada Yakıt Seçiminin Önemi

Araç kiralamak Pandemi süreci ile birlikte, ülkemizde oldukça yaygınlaşan bir hizmettir. Rent a car şirketleri müşterilere pek çok araç seçeneği sunmakta, buna bağlı olarak çeşitli şartlar ortaya çıkmakta ve araçları kiralamaktadır.
Araç kiralarken kiralayacak olan kişiler, konfor ve ekonomik şartları göz önüne alarak benzinli mi ya da dizel mi tercih edip etmeyeceğini hesap etmektedirler. Bundan dolayı kullanıcıların kafasındaki temel soru; 

•    Araç Kiralarken Dizel Mi Benzinli Mi Tercih Etmeliyim?

•    Kiralama süresine göre Dizel Mi Benzinli Mi?

soruları oldukça fazla sorulan sorular arasındadır.

Araç kiralarken segment farketmeksizin yakıt tüketimi ve kullanım kolaylığı konusu son derecede önemlidir. 

Neden Benzinli Araç Tercih Edilmeli?

Kullanıcılar açısından hem daha ekonomik hem de daha üst segment araç kiralamak araç kiralarken yapılacak en iyi tercihlerden bir tanesidir. Eğer benzinli bir araç tercih edecekseniz, performansa önem verdiğinizi düşünebilirsiniz. Eğer araç kiralarken sizin için performans daha önemli ise dizel araçlar, ekonomik koşullar geri planda ise benzinli araç tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Benzinli araç demek daha performanslı ve daha fazla çekiş gücü olan araç demektir. Bundan dolayı araç kiralarken rahatlıkla benzinli araç tercih edebilirsiniz. 
Benzinli araç kiralarken önünüze koyabileceğiniz en önemli dezavantajlar arasında yakıt tüketimi gelmektedir. Eğer yakıt tüketimini önemsemiyorsanız ve uzun dönem kullanım istiyorsanız benzinli araç kullanabilirsiniz. Özellikle kiralayacağınız aracın kullanım amacına göre belirlenen değerlerde önceden şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimlerini de hesaplamalısınız. Kiralayacağınız aracı daha çok şehir içinde kullanacaksanız, şehir içinde daha az yakıt tüketen ve yüksek performanslı olan araçları tercih etmelisiniz.

Neden Dizel Araç Tercih Edilmeli?

Ülkemizde dizel araç oldukça yaygındır. Dizel araçlar benzinli araçlara göre yakıt tüketimi açısından son derecede daha az yakmaktadır, bu yüzden daha ekonomik kullanım söz konusudur. Fakat dizel araçlar performans açısından benzinli araçlara göre daha azdır. Eğer yakıt tüketiminin az olması sizin için performansın önüne geçiyorsa dizel araç tercih etmelisiniz. Özellikle şehir içinde kullanacaksanız bundan dolayı dizel araç tercih edebilirsiniz. Dizel araçlar şehir içinde daha az yakar ve benzinli araçlara göre performansları daha da düşüktür. Böylelikle dizel araç kiralayarak araç kiralama hizmetinden daha ucuza yararlanmak mümkündür.

Dizel Veya Benzinli Araç Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Dizel ya da benzinli araç tercih etmek kişinin ihtiyaçlarına yöneliktir. Yukarıda bahsettiğimiz sebepleri dikkat ederek benzinli ya da dizel araç tercih edebilirsiniz. Eğer sizler için performans daha önemli ve yakıt tüketimi performanstan daha düşük ise, benzinli araç tercih edebilirsiniz. Fakat eğer yakıt tüketimi sizin açınızdan daha önemli ise ve yakıt tüketiminin daha az olmasını istiyorsanız dizel araç tercih etmelisiniz. Böylelikle araç kiralarken iyi tercihte bulunmuş olursunuz.

Araç Kiralama Süresinin Önemi Nedir?

Eğer aracı 6 ay gibi uzun süreli kiralayacaksanız mutlaka dizel mi benzinli mi hesabını iyi yapmanız gerekmektedir. 6 ay gibi sürede daha az yakıt tüketimi için segmente uygun olarak kiralık araç tercih etmelisiniz. Özellikle uzun süreli kiralamalarda dizel araçların tercih edilmesi önemlidir. 1 hafta veya 1 ay gibi kısa süreli araç kiralayacaksanız, benzinli araç tercih edebilirsiniz.
 


Etiketler: Kiralamada Yakıt Seçiminin Önemi