İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Hasarlı Araç Alınırmı

Yeni bir araç almaya karar verdiniz ancak sıfır bir araç alamayacağınız içinde tercihiniz ikinci elden yana olacak. Ancak kafanızda bir sürü soru işareti olduğu gibi bu listenin en başında da alacağınız araçta hasar kaydının olup olmaması vardır. Bir aracın hasarlı olup olmadığını anlayabilmeniz için birkaç hasar sorgulama yöntemi vardır özellikle de ikinci elde bu sorgulamayı yapmak çok önemlidir. Araçlar konusunda herhangi bir fikriniz yoksa o zaman inceleme için mutlaka profesyonel destek almanız gerekiyor.  

Hasarlı Araba Nasıl Tespit Edilir?

Eğer hasarlı bir araç alacaksanız o zaman üzerinde durmanız gereken iki durum vardır. Bunlardan önce aracın hasar kaydının olup olmadığına bakmak, çünkü bazı sürücüler araçlarında hasar olmasına karşın bunu kendileri çözmeye çalıştıklarından dolayı sigortada kaydı olmayabiliyor. Küçük hasarlar olarak tanımlanan bu durumlarda ise eğer teknik olarak araçtan anlamıyorsanız o zaman anlamanız da pek mümkün olmayabilir.

İlginizi Çekebilir: Ankara Araba Kiralama ve Kiralama Fiyatları

Hasar Sorgusu Nasıl Yapılır?

Alacağınız araçta hasar olup olmadığını anlayabilmeniz için izleyeceğiniz yollardan birisi SMS yöntemidir. TRAMER sistemi üzerinden SMS göndererek araçtaki hasarları öğrenebilirsiniz. 

İsterseniz hasarlı araçlarla ilgili açıklamalardan sonra hasar kaydı olan ikinci el araç alınır mı? Bu konuya bakalım.

Hasar Kayıtlı İkinci El Araç Alınır mı?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemleri tercih ettiniz ve alacağınız aracın hasar kaydının olduğunu tespit ettiniz. Bu durumda acaba bu aracı almalı mıyım, almamalı mıyım? Sorusunu kendinize sorabilirsiniz. Hemen sorunun yanıtını verelim.

Bir araç alınırken aracın değeri o günkü piyasaya göre belirlenir. Yani eğer ki alacağınız araç hasarlıysa hasarın durumuna göre fiyatı da düşük olacaktır. Bunun için aldığınız aracı ileride daha kolay bir şekilde satmak istiyorsanız o zaman düşük fiyata almaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kısacası ikinci el araç, hasarın boyutlarına ve aracın fiyatına göre satın alınabilir. Ekspertiz raporu olmayan bir aracın alınması ise risktir ve süreç içerisinde neyle karşılaşacağınızı bilmeyeceğiniz için zarar edebilirsiniz. Güvenilir bir adresten alacağınız ikinci el ise daha mantıklıdır ve insanlar genelde ikinci el araç alırken referanslara önem verirler.


Etiketler: Hasarlı Araç Alınırmı