İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Dizel & Benzinli Araçların Karşılaştırılması

Dizel Araçların Avantajları ve Dezavantajları

Dizel yakıtlı araçlar, benzinli araçlara oranla daha az yakıt harcar. Bu nedenle dizel araçların üretimi esnasındaki teknolojik yöntemlerden dolayı daha güçlü bir motor yapısına sahiptir. Çünkü dizel motorlar, iş makineleri, kamyon ve daha büyük yük taşıyan araçlar için oldukça önem arz etmektedir. Motorun tork yapısı ile tamamen ilgili olup, dizel araçlar güçlü tork değerlerine sahiptir.
Dizel yakıtlı araçlar, benzinli araçlara göre daha yüksek fiyatlardan satılmaktadır. Bunun nedeni ise motor yapısının benzinli araçlardaki motorlara göre düşük hacimde maksimum performanslı üretim aşamalarıdır. Dizel bir araçtan çok yüksek bir performans beklentisi altına girdiğiniz takdirde, sizin adınıza istenilen düzeyden az verimde kalabilir. Eğer çevresel verimlilik düşünen bir kullanıcı iseniz, bilmeniz gereken dizel araçların benzinli araçlara göre daha fazla sera gazı üretmesidir. Bu da çevreci kullanım açısından dezavantajlıdır.

Benzinli Araçların Avantajları ve Dezavantajları

benzinli ve dizel araçların karşılaştırılması

Eğer ikinciel bir araç alacaksanız, benzinli araçlar dizel araçlara göre daha ekonomiktir. Buna nazaran bu tür araçlardan daha iyi performans alabilmeniz mümkündür. Hem çevresel anlamda hem de bakım maliyetleri noktasında benzinli araçların kullanımı daha avantajlı hale gelecektir.
Benzinli araçların dezavantajlarından biri, dizel araçlara göre daha pahalı yakıt kullanmalarıdır. Yük taşımacılığı ve uzun yolculuklarda yakıt sarfiyatı dizel araçlara göre biraz daha yüksek olması da kullanıcıları biraz daha dizel araçlara yöneltmektedir.

Tercihlerde Beklenen Kriterler

Tercih etmeniz gereken araçlardaki dikkat edilen en önemli faktör; aracı ne amaçla kullanmanız gerektiği ve araçtan nasıl bir performans beklediğinizdir. Bu konuda dizel veya benzinli araç modelleri arasında keskin bir ayrım yapmak oldukça zordur. Bu kriter kullanım amacına göre değişiklik gösterebilir. Fakat kısaca bir cevap verilecek olursa, dizel araçların yakıt tüketiminin daha az olduğu söylenebilir.
Bakıldığı zaman dizel ve benzinli araçların yakıt noktasında maliyet karşılaştırılması aracın ikinciel mi yoksa sıfır kilometre mi olduğundan, yakıt fiyatları ve çevreci özelliklerinin olup olmaması gibi pek çok parametreye bağlıdır.
Dizel bir araç alıp uzun bir süre kullanmanız durumunda, benzinli araçlara göre daha fazla kâr elde etmiş olursunuz.

Araç Kiralama Hizmetinde Yakıt Türünün Önemi

dizel ve benzinli araçların karşılaştırılması 2

Araç kiralama sektörü genelde iki farklı hizmet türü ve farklı sürelerde kiralama tiplerinden oluşur, bu hizmetler kısa dönem ve uzun dönem şeklinde ikiye ayrılır. Uzun dönem araç kiralama hizmetinde genellikle ticari işletmeler kısa dönem hizmetinde ise tüzel kişiler yararlanır. Günümüzde dizel araçların her zaman yakıt konusunda tasarruflu olduğu söylenebilir. Fakat 2020 döneminde üretici firmalar benzinli araçların motor tiplerine 3 silindir hacmine sahip araçlar üretimi yapmaktadır, bu sayede benzinli araçların yakıt tüketimi neredeyse dizel ile aynı oranlara gelmiştir. Kiralama sektörü ise araç filolarında benzinli araçları daha çok barındırmaktadır. 

KolayFilo Araç Kiralamanın geniş araç parkında işletmeniz ya da şahsınız için uygun olan yakıt tipinde kiralamak istediğiniz aracı belirleyebilir, 3 veya 6 aylık kampanyalı fiyatlar ile bireysel & şirketiniz için kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. https://www.kolayfilo.com
 


Etiketler: Dizel ve Benzinli Araçlar