İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Benzinli Araç mı, Dizel Araç mı?

Yeni bir araba almak ya da araba kiralama isteyenlerin kendi kendilerine düşündükleri ilk soru da aslında aracı dizel mi seçmeliyim yoksa benzinli mi? Burada önemli bir şey daha gözümüze çarpıyor dizel kullananlar dizeli benzin kullananlar da benzinli aracı.  Burada önemli bir denge aslında söz konusudur. Araçlarını az kullanan kişilerin dizel araç kullandıklarında % 25 yakıt tasarrufu ettiği ortadadır ancak benzinli araçlarda da fiyat, sigorta ve işletme masraflarını göz önünde bulundurduğunuz da aslında burada bir dengenin söz konusu olduğunu söylemek gerekir.

Aslında her motor tipindeki araçların kendilerine göre güçlü noktalarının olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Almanya’ da insanlar modele bağlı olarak dizel bir araca bir yılda 15.000 km’nin üzerinde bir yol kat ederlerse o zaman yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını söyleyebiliriz.  Yani buradaki eşdeğer tutulan şey aralarındaki fiyat farkı demek daha doğru olacaktır.

Buna göre buradaki anahtar kelime olarak sizin kat ettiğiniz mesafe yani yol diyebiliriz. Kısacası siz çok fazla yol yapan biriyseniz o zaman sizin için dizel bir araç ideal olacaktır. Ancak az yol yapıyorsanız o zaman benzinli aracı tercih edebilirsiniz.

Araç kiralama

Araç kiralama yöntemini tercih edecekseniz buradaki tercihte yine size kalmış durumda. Yani siz şunu kiralamalısınız ya da bunu tercih etmelisiniz denemez. Her iki aracında kendisine göre ayrı bir konforu ve standartları vardır. Sizin için ideal olan şey aracın yüksek model olmasıdır. Çünkü yüksek model araçlar zaten az yakacaklardır. Enjeksiyon sistemleri aracın yaktığını bir kez daha yakarak tüketmesine neden olur bu da sizin hangi aracı kiralarsanız kiralayın tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Türkiye’de yeni araçlarda dizel önde

Ancak şöyle de bir gerçeklik var son dönem araç satışlarına baktığınız zaman Türkiye’de dizel araç satışlarının daha fazlalaştığını görebilirsiniz. Buradaki oranı yüzdeye vuracak olursak %58,8’inin dizel, yüzde %41,2’sinin benzinli olduğu görülüyor.


Etiketler: Benzinli Araç mı Dizel Araç mı