İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araçlarda Kışlık Bakım Nasıl Olmalıdır

Aracınız var ve kışa hazırlamak istiyorsunuz. Ancak merak ettiğiniz konu araçların kışlık bakımlarının nasıl yapılması gerektiği. Bizde kışa girdiğimiz şu günlerde sürücülerin araç konforlarını düşürmemek adına kışlık bakım nasıl yapılmalı ve dikkat etmeleri gerekenleri kısaca bir özetleyelim istedik.

Kışlık bakımlar sürüş güvenliği için çok önemlidir. Bunun içinde aracınızın sabit ve yürüyen aksamlarından tutunda filtrelerine varıncaya kadar hepsini kışa hazırlamak gerekiyor.  İsterseniz kışlık bakım nasıl yapılmalı başlıklar halinde size anlatalım.

Kış Lastikleri

Türkiye’de 1 Aralıktan itibaren kışlık lastik takılması ticari araçlar için bir zorunluluk. Binek araçlarda ise lastiklerin diş derinlikleri çok önemlidir. Buna göre Aralık ayını geçtiğimize göre aracınızda mutlaka kışlık lastiklerinizin olması gerekiyor. Bir aracın güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi ve yere daha sağlam basabilmesi için kışlık lastik kullanımı gereklidir.   

Antifriz Kontrolü

Aracınızda kışlık bakımda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisi de antifriz kullanımıdır. Bazı sürücüler araçlarındaki motor suyunun derecesini kontrol etmezler. Dolayısıyla sizin antifriziniz düşük derecedeyse veya hiç yoksa o zaman aracınızın motoru da tehlike ile karşı karşıyadır. Yani 10–20 TL verip almayacağınız ya da unuttuğunuz bir antifriz size binlerce lira masraf açabilir. Bunun içinde havalar 0 derecenin altına düşmeden mutlaka antifrizinizi kontrol ettirmelisiniz.

Silecek ve Cam Suyu

Kışın silecekler inanılmaz derece de ihtiyaç duyulan aksamlar arasında yer alıyor. Evinizden çıkarken güneşli bir hava olsa bile 1 saat sonrasında yağmur, kar yağabilir. Bunun için mutlaka evinizden çıkmadan önce sileceklerinizin çalışır durumda olduğundan emin olun. Silecek lastikleri zamanla eskiyebilir bunun için yıpranmış olan lastikleri mutlaka değiştirin. Silecek kadar cam suyu da çok önemlidir. Piyasada antifrizli cam suları satılıyor bu sulardan koyarak donmayı da engellemiş olursunuz

Far Ayarları

Kışın havalar erken kararır dolayısıyla pek çok kişi karanlıkta evinden çıkıp yine karanlıkta giriyor. Bunun için mutlaka aracınızın far ayarlarını yaptırmalısınız.

Filtreler

Filtreler bir aracın yakıt tasarrufunu etkiliyor olsa da aracın performansına da katkı sağlayacaktır. Aracınıza kışlık bakım sırasında mutlaka filtreleri kontrol ettirmelisiniz.

Yukarıda kışlık bakım nasıl yapılmalı maddeler halinde anlatılmıştır. Buna göre aracınızı servisimize getirdiğiniz takdirde en uygun fiyatlarla kışlık bakım hizmeti alabilirsiniz.


Etiketler: Araçlarda Kışlık Bakım