İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Aracın Sigortaları Nasıl Değiştirilir?

Araçların üzerindeki sigortaların görevleri aracın üzerinde yer alan tüm elektrik aksamını kontrol etmektir. Bu nedenle günlük hayat içerisinde aracınızı ister çok kullanan biri olun isterseniz az kullanın mutlaka aracınızda yedek sigortaların olmasına önem verin. Örneğin aracınızda sürüş halindeyken aracınızın radyo sigortası attığında gitmeye devam edebilirsiniz ancak gece kullanımda far sigortanızın attığını düşünürseniz yedek bir sigorta bulundurduğunuza hiçbir zaman pişman olmazsınız.

Başlığımızdan da anlayacağınız üzere bu makalemizde aracın sigortalarının değiştirilmesi işlemi nasıl yapılır ona değinmek istedik.

Sigorta kutusu aracınızın modeline göre farklı yerlerde olabilir. Örneğin kumanda tablosunun hemen altında ve ya motor bölmesindedir. Bu konuda aracınızı daha önceden tanımalı ve sigorta kutusunun aracınızın neresinde olduğunu bilmeniz lazımdır. Eğer ki bilmiyorsanız kullanma kılavuzu ya da internet üzerinden arama yaparak bunu öğrenebilirsiniz.  Bununla birlikte kutunun kapağında hangi sigortanın nerede olduğu şemalanmış bir şekilde yer alır.sigorta kutusu açılması zor bir şey değildir olası aksiliklere karşı daima kolay açılabilir şekilde tasarlanmıştır. Buradan hangi sigortanın kötü olduğunu belirlemeniz gerekir örneğin aracınızın farları yanmıyorsa şemada farın hangi sigortaya denk geldiği belirtilmiştir o sigortayı düz bir şekilde çekerek çıkartın. Yerine aynı ölçüde bir sigortayı iyice oturuncaya kadar bastırarak oturtun.

Eski sigortaya gözünüzle baktığınızda kırık olup olmadığını görürsünüz şeffaf plastik bölümün içinde ince bir çizgi şeklinde metal vardır bu metal kopmuş olarak görülecektir.  Ancak bazen küçük bir çatlakta aynı şekilde sigortanın işlev yapamamasına neden olabilecektir.

Araçta sigorta atması nadiren gerçekleşen bir durumdur. Eğer ki sigortanın atması sürekli oluyorsa o zaman bu aracınızda bir elektrik sorunun olduğu anlamına gelir ve tehlikeye neden olmamak için bir elektrikçiye detaylı bir şekilde baktırılmalıdır.


Etiketler: Aracın Sigortaları Nasıl Değiştirilir