İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Araç Alırken Hangi Rengi Tercih Etmeliyiz?

Araç alırken pek çok kriter göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle de kilometresi düşük olan, kazası belası olmayan, olabildiğince değişeni ve boyası olması istenir. Satın alınacak olan aracın bakımlarının servisinde düzenli olarak yapılmış olmasına dikkat edilir. Ama tüm bunların yanı sıra birde estetik özellikleri de aracın satın alınmasında de etkili olur. Özellikle de aracın kaporta rengi ve iç döşemelerin rengi bu özelliklerin başında gelir. Araç satın almayı düşünen pek çok kişi “Araç Alırken Hangi Rengi Tercih Etmeliyiz?” sorusunu merak ediyor.

Alacağım Araç Hangi Renk Olmalı?

Araç satın alırken estetik duygusunun yanı sıra bazı teknik detaylar da oldukça önemlidir. Araç satın alırken; “Hangi renk araçlar daha az kirlenir? Hangi renklerde güneş yanığı oluşur? Hangi renk araçlar daha az toz ve kir gösterir? Hangi renk araçlarda küçük kazalarda boya rengi tutması daha zordur? “ vb. sorulabilecek pek çok soru vardır. Kullanım açısından diğer renklere göre daha avantajlı olan araç renkleri ise; Beyaz ton renkleri, siyah tonları, metalik-simli tonları, siyah tonları, gri ve diğer metalik renklerdir.

Beyaz Renkleri (Opak, Kar Beyazı)

Genellikle pek çok araç modelinde baz alınan modeller opak beyaz renktir. Bu renk için de ücret ödenmez. Bu boyalarda genellikle güneş yanığı oluşmaz. Ama çok uzun yıllar kullanılması sonucunda boya tabakasında bazı incelmeler görülür. Lokal boya yapılması en uygun ve renk tutma olasılığı ise en kolay olan renktir.

Siyah Renkleri (Metalik-Sim veya Karbon Siyahı)

Hemen hemen tüm makam arabaları ve ünlülerin arabaları genellikle siyah renklerdedir. Çünkü siyah üstünlüğün ve asaletin rengidir. Tüm renkler, siyahın içinden çıkmıştır. Aracınızı iyi kullanarak çiziklere karşı çok dikkatli olacak ve neredeyse 2 günde bir aracınızı yıkayacaksanız siyah sizin için güzel bir seçim olabilir. Siyah sevenler için en mantıklı olan ise araçlarına seramik kaplama yaptırmalarıdır.

Gri ve Koyu Metalik Renkleri

Siyah, beyaz ve gri araçlar, en çok tercih edilen üçlü renk grubu arasında yer alır. Metalik boyalarda bu araçlarda renk tutturulması oldukça zordur. Bu nedenle lokal boya yerine tam boyanma yapılması çok daha mantıklıdır. Güneş yanığı konusunda lacivert, kırmızı ve gri en şanssız renkler arasında yer alır. 

İhtiyacınız olan araçlara KolayFilo Araç Kiralama hizmetinden yararlanarak ulaşabilirsiniz. İsteğe göre de yıllık araç kiralama, uzun dönem araç kiralama, kurumsal araç kiralama ya da bireysel araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.


Etiketler: Araç Alırken Hangi Rengi Tercih Etmeliyiz?