İletişim:

0850 360 55 34
[email protected]

Ankara Merkez Ofis:
BOSB 55.Cadde No:4 Malıköy / Sincan

Ankarada Gezilecek Yerler

Ankara, Türkiye’nin başkenti olarak ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Her ne kadar diplomasi ve siyasi bir kent olarak görünse de, tarihi ve kültürüyle de Ankara’da gezilecek yerler bulunuyor. İş ve aile ziyaretlerinizden artan zamanlarda veya direk olarak ziyaret edebileceğiniz yerleri sizler için derledik.

Ankara Hakkında;
Ankara, İç Anadolu Bölgesi’nde, merkezi bir konumda bulunuyor. Hava, kara ve demir yoluyla rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet dönemiyle başkent olan Ankara, 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hititlerden Perslere, Lidyalılardan Bizans’a kadar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Frig dilinde “gemi çapası” anlamına geliyor.
Ankara, nüfus bakımından İstanbul’dan sonra ikinci büyük şehirdir. Son yıllarda büyük yatırımlar sonucunda dünyanın modern kentleri arasındadır. Ankara diplomasi ve memurlar kenti olarak bilinse de tarihi ve kültürüyle birçok mirasa ev sahipliği yapıyor. Bu bakımdan şehirde gezip görülecek birçok yer bulunuyor. Araç kiralama fırsatlarından yararlanarak taanıtılan mekanları çok daha rahat bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Ankara’da Gezilecek 10 Mekan Nereler?

1- Anıtkabir; Ankara’yla özdeşleşmiştir. Bu şehri ziyaret eden her resmi ve özel kişiler mutlaka bu anıtı ziyaret ediyorlar. Anıt mezar, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat yeridir. Şehrin merkezinde Tandoğan bölgesinde yer alıyor.

2- 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı; Şehrin kalbinin attığı meydandır. Gençlerin, yerel halkın ve turistlerin buluşma noktasıdır. Meydanın arka tarafında kalan, İzmir ve Selanik caddeleri kalabalığın en çok olduğu alanlardır. Karanfil sokakta bulunan kitapçılar, cafeler, alışveriş merkezleri, canlı müzik yapanlarla Ankara’nın canlı yüzünü gösteriyorlar.

3- Hacı Bayram Veli Camisi; 1400’lü yıllarda mimar Mehmed Bey tarafından yapılmış. Yanında Hacı Bayram Veli türbesi bulunuyor. Türbe, her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

4- Ankara Kalesi; Ulus bölgesinde, Ankara’ya hâkim bir tepe üzerinde bulunuyor. Ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Kaleye çıktığınızda Ankara’yı kuş bakışı izleyebilirsiniz.

5- Hamamönü; Ankara’nın Sıhhiye bölgesinde bulunuyor. Osmanlı dönemi mimarisi ve yaşantısı gözler önüne seriliyor. Hamamönü sokaklarında gezdiğinizde kendinizi geçmişte hissetmeniz mümkündür.

6- Anadolu Medeniyetleri Müzesi; Kurşunlu Han ve Mahmutpaşa binalarında hizmet veriyor. Paleolitik Çağ’dan Osmanlı dönemine kadar hüküm sürmüş medeniyetlerin izleri sergileniyor. 1997’de “Yılın Müzesi” seçilmiş.

7- Kurtuluş Savaşı Müzesi; Okullar ve kurumlar her yıl mutlaka bu müzeyi ziyaret ediyorlar. Kurtuluş Savaşı dönemini yansıtması bakımından çok önemlidir. İlk TBMM olarak kullanılan binanın müzeye çevrilmesiyle oluşturulmuştur.

8- Dikmen Vadisi; Çankaya ilçesine bağlı bir semt olan Dikmen’de yer alan bir vadi olup, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir park olarak hizmet veren bu vadide spor-yürüyüş alanları, kafeler, süs havuzları ve çocuk oyun sahaları ile muhteşem havuzları bulunan bir tesis görünümündedir.
Doğal bir ortam oluşturulmaya çalışılan vadide 2 tanesi büyük, biri de küçük olmak üzere karşılıklı 3 adet şelale manzarasında, spor alanları, kafeteryalar ve mangal yerlerinden istifade edebilir, kendinize bir orman havası temizliğinde bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Her yaştan insanlara hitap eden bu yerde konfor ve eğlenceye zemin hazırlayan çeşitli organizasyonlara (düğün, toplantı, spor vb.) katılabilir, o anın keyfini sürebilirsiniz.

9- Mogan Gölü; Ankara Turu’nun son durağı olabilecek yerlerden biri olan Mogan Gölü, eşsiz deniz manzarası ile yaşam keyfini en üst düzeyde sunmaya devam ediyor. Mogan’da sadnal gezintileri, tekne turları ve su bisikletleri ile su turizminin öncüsü olmaya aday yerlerden biri olmaya devam ediyor. Bunun yanında çeşitli spor aktivitelerine ev sahipliği yapan bir kompleks olarak karşımıza çıkar.
Deniz turizmi ile birlikte çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapan Mogan Gölü’nde piknik, spor, toplantı vb. etkinlikler ile koca bir gün geçirilebilecek bir yer haline gelmiştir. Seyir teraslarının ön plana çıktığı bu yerde paten severler için de uygun bir alan oluşturulmuş, paten pistleri de yer alıyor.

10- Atakule; Türkiye’nin 2. , Ankara’nın ilk alışveriş merkezi olan bir yer olup, 125 metre yüksekliğindedir. 103. metresinde yer alan seyir terası adını verdiğimiz bölüm her 1 saatte 360 derece dönebilen bir yapıya sahiptir.
Türkiye’nin ilk döner restoranına ev sahipliği yapan Atakule’de istifade edebileceğiniz kafeler ve restoranlar ile seyir zevkinizi kat kat arttırabilecek etkinlik ve organizasyonlara imza atabilmeniz mümkün. Restoran katına gelirken kullanılan panoramik özellikli 2 adet asansör ile seyir zevkinizi almaya başlayabilir, Ankara’nın gerçek manzarası ile tanışabilirsiniz.
Haftanın her günü 9:30-22:00 arası hizmet veren bu yapıda; alışveriş, yeme-içme vb. konaklama hizmetlerinden seyir terası ile taçlandırabilirsiniz.

Avantajlı olarak ankara araç kiralama seçeneklerinden yararlanıp şehirde çok rahat bir şekilde gezebilir tüm tarihi ve Ankaranın güzel yerlerini keşfedebilirsiniz.


Etiketler: Ankarada Gezilecek Yerler